Aktuális

Főzött már vodkával? Tuti recept - és még be sem fog rúgni tőle!

Bors

Létrehozva: 2018.06.16.

Ki ne szeretné az olasz ízeket - pláne egy jó kis pennét? Persze az alaprecept - a bolognai vagy a carbonara - már uncsi, ideje kipróbálni valami mást! Egy kis vodkával esetleg? No nem annyival, hogy ugorjon az egész vendégsereg jogsija, akit megkínálunk a finomsággal, és garantáltan nem lesz belőle indokolatlan danolászás sem. Csak az íze kedvéért...

Fogjunk egy nagyobb edényt, és olajon dinszteljünk üvegesre egy fej vöröshagymát! Ezután jöhet fél kiló darált marhahús, némi só és bors, majd ha már a hús kezd megpirulni, öntsük fel paradicsompürével vagy zúzott paradicsommal! Ne sajnáljuk a paradicsomot - minél több, annál jobb! A Tasty videója például közel egy litert javasol.

Ezt követi a vodka - egy feles elég lesz az egész tál ételbe. Arra, hogy közben a szakácsnak - és a vendégeknek - kell-e bármit is fogyasztaniuk, nem tér ki a recept, tehát ezt Önökre bízzuk! Végül szórjuk meg az egészet némi frissen őrölt színes borssal!

Ha az egész jól összeforrt, öntsünk még bele fél csésze főzőtejszínt, majd tegyük hozzá az előre kifőzött pennét! (Bő fél zacskóval, azaz olyan 300 grammal minimum érdemes beletenni.) Még rottyantsunk rajta egyet, majd tálalhatjuk - természetesen az elmaradhatatlan reszelt sajttal a tetején. 

A Tasty videójában a második recept a penne alla vodka - de persze a többit is érdemes kipróbálni!

Kipróbálta? Hogy ízlett? Írja meg véleményét Facebook-oldalunkra!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek