Aktuális

Hidvéghi: az Aquarius egy Soros-hajó

Létrehozva: 2018.06.15.

Iparszerűen zajlik évek óta az a gyakorlat, hogy a Soros-hálózat hajói kvázi együttműködve az embercsempészekkel szállítják át Európába az emberek tömegeit. Ezek egyike a migránsokkal teli Aquarius volt.

Ma már azt is tudjuk, hogy az átszállított emberek nagy többsége nem jogosult a menekültstátuszra, nem menekültekről van szó, hanem gazdasági bevándorlókról – hívta fel a figyelmet, rámutatva: a Soros-hálózat ezzel a tevékenységgel a gazdasági bevándorlást segíti – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Egyre nő a feszültség

Hidvéghi példátlannak nevezte, hogy két szövetséges nyugati ál­lam, Franciaország és Olaszország között ilyen tartalmú és hangnemű vita alakuljon ki az esettel összefüggésben. Egészen komoly, korábban nem látott fe­szültség alakult ki az Európai Unióban, a Földközi-tenger térségében a migráció és a Soros-hálózat tevékenysége nyomán.

Ellentétes érdekek

Ellenezni kell minden olyan brüszszeli javaslatot, amely ezt kötelezővé tenné, és amely a bevándorlást, mint emberi jogot akarja elfogadtatni az unió tagállamaival. Ez elfogadhatatlan és veszélyes, szembe megy a magyar és az európai érdekekkel egyaránt – mondta Hidvéghi Balázs, aki hozzátette: az Európai Bizottság ja­vaslatában árulkodó jel, hogy most már nem határvédelemről beszélnek, hanem „migrációról és határmenedzsmentről”.

Elutasítja a Fidesz  

Kijelenthető, hogy ez a brüsszeli bizottsági tervezet egy bevándorláspárti költségvetés – összegzett Hidvéghi Balázs, hozzátéve: ez a javaslat káros és veszélyes, ellentétes a magyar és európai érdekekkel, ezért a Fidesz és a Fidesz eu­rópai parlamenti képviselőcsoportja nem fogja támogatni azt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek