Aktuális

Fidesz: nem leszünk bevándorlóország

Bors

Létrehozva: 2018.07.02.

Forrás: MTI

A parlament mai ülésén napirend előtt Ha­lász János, a Fi­desz frakciószóvivője a brüsszeli csúcsról szólt: Nyugat-Európa végre kezd felébredni. Ismét leszögezte, hogy Ma­gyarország nem lesz beván­dorló­ország. Bár a kö­telező kvóta lekerült a napirendről, a balkáni útvonal él, és már most is milliós nagyságrendben vannak itt menekültek – mutatott rá.

Az emberek már egész Európában a határok megvédését akarják – vélekedett –, ezért a Fidesz szerint meg kell várni a jö­vő évi európai parlamenti vá­lasztásokat, hogy az emberek ott is elmondhassák véleményüket.

A Sargentini-jelentésről szólva azt mondta: „koncepciós eljárás zajlott Magyarországgal szemben, amelyet egy politikai ítélettel zártak le”. – A magyar vá­lasztók azonban a kérdést eldöntötték, erről nincs mit be­szélni – tette hozzá Halász.

A biztonságot, a család és a keresztény kultúra védelmét, a munka megbecsülését tekintette európai értéknek. „Soros emberei mindenhol ott vannak” – mondta, megjegyezve: Niedermüller Péter DK-s politikus Magyarországra hátrányos mó­dosítást adott be a dokumentumhoz.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára komoly eredménynek nevezte, hogy a visegrádiak együttműködésével sikerült időt nyerni. Az azonban, hogy most nem tudták Európában elfogadtatni a betelepítési kvótát, nem jelenti azt, hogy a szándék is megszűnt – hangsúlyozta, jelezve: a bevándorláspártiak most is komoly erőforrásokat mozgatnak meg.

Az államtitkár három kockázatra hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság állásfoglalása alapján: a kvótakockázatra, a pénzügyi kockázatra és a menekültügyi eljárások kockázatára. Utóbbit egységesítve, szerinte kivehetnék a tagállamok kezéből a jo­got, hogy döntsenek ar­ról, ki minősül menekültnek. A politikus szerint az unió még mindig tagadja a valóságot, miközben minden uniós országban a migráció központi témája a politikának.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek