Aktuális

Hétköznapi hős - Rászorulóból lett segítő Timi

B. B. A.

Létrehozva: 2018.07.15.

<p>Véletlenek márpedig nincsenek. Ha lenne mottója Szomolányi Timinek, valószínűleg ez lenne. Gyerekkorában nélkülözött, felnőttkorában viszont ő segít azoknak, akiknek nincs. Három éve hozta létre barátnőivel a Tündérpakk Alapítványt, sokak örömére.</p>

A kétgyermekes anyuka nem tervezte, hogy egyszer a munkaköri leírása az lesz: tündér. Az élet hozta így. Néhány év­vel ez­előtt szerepelt egy tévéműsorban, amelyik végigkövette kislánya születését. A műsorvezető Timitől kért segítséget, miután egy szegedi kismama egyedül maradt 14 éves lányával és egy pocaklakóval, ahogy Timi nevezi. 

– Egyszerűen kiírtam a Facebook-oldalamra, hogy egy anyukának szüksége lenne gyerekruhákra és babafelszerelésekre, és szinte azonnal jöttek a felajánlások. Összegyűlt egy csomagtartónyi holmi. Ezután indult be a gépezet – mesélte el a Vasárnapi Borsnak Timi, aki korábban egy takarítócég irodavezetőjeként dolgozott, most viszont a segítésnek szenteli az életét. Miután reggel kiteszi a 4 és 12 éves kislányait az oviban és a suliban, kezdetét veszi a munka, bár Timi sosem tekintette ezt munkának, inkább hobbinak.

Összeszedi az adományokat, a Budapest és Pest megyei településekre saját maga vagy segítői szállítják ki, az ország más pontjaira pedig postán küldi el, de olyan is volt már, hogy jelentkezett nála valaki, hogy épp Szegeden van dolga, ha kell valamit szállítani, szívesen segít. Rajta és három másik kolléganőjén kívül 27 önkéntessel tüsténkednek, és igyekeznek mosolyt csal­ni olyan családok arcára, amelyeknek egyébként nem sok oka van az örömre. 

– Múlt pénteken egy 13. kerületi óvodában voltam, ahol beteg gyerekekkel foglalkoznak. Szükségük volt pár játékra, futóbiciklire, kismotorra, rollerre. De segítettem már albérletet vagy munkát találni, és olyan is előfordult, amikor ablakot cseréltünk ki egy vállalkozó segítségével – emlékszik vissza Timi, aki nagyon is jól tudja, milyen az, ha nélkülözni kell. – Nem éltünk túl jól gyerekkoromban. Nagyon sokszor hangzott el nálunk, hogy nincs. Szerintem ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kiskorom óta él bennem a vágy, hogy segítsek másokon. 

Timinek két kislánya van, ők már ebbe nőnek bele. A kicsi még kevésbé fogja fel, mit is csinál az édesanyja, a nagyobbik viszont a nyári szünete tetemes részét tölti azzal, hogy adományokat csomagol be és viszi el anyukájával a rászorulóknak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek