Aktuális

Tuti tipp a szépségért: így készítsen uborkapakolást!

Bors

Létrehozva: 2018.07.15.

Forrás: AFP

Az uborka az egyik legegészségesebb zöldségünk. Magas a víztartalma (96%), A-, B- és C-vitamint, folsavat, szilíciumot, káliumot, foszfort, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz. Normalizálja a vérnyomást, csökkenti a vércukor- és ko­leszterinszintet, hidratálja, lúgosítja a szervezetet, rákmegelőző hatású. Fogyasztása ideális fogyókúrázóknak és vesebetegeknek, de szem- és lábduzzadás, reuma és köszvény ellen is. Jól hat a szervezet vízháztartására, segít a sejtekből kioldani a felesleges savakat, zsírokat és káros anyagokat. Legjobb nyersen és hámozatlanul fogyasztani. Külsőleg kiváló bőr- és szemápoló, gyulladáscsökkentő.

Jótékony egészségügyi hatásai mellett a kozmetika is szívesen használja, számos házi szépségápolási praktikánk összetevője. Minden korosztálynak ajánlható. A fiatalok bőrét még üdébbé teszi, késlelteti a középkorúak ráncosodását, kisimítja az idősebbek fáradt bőrét.

Uborkapakolás: 2 evőkanál uborkalét keverjünk össze 2 evőkanál tejszínnel vagy tejjel. Az ebbe mártott vattalapokat helyezzük a letisztított arc- és nyakbőrre. A pakolást 15-20 percig hagyjuk a bőrön, langyos, majd hideg vízzel mossuk le. Az uborka lágy belsejét az arc, a nyak és a dekoltázs masszírozására is felhasználhatjuk, amelyet körkörös mozdulatokkal végezzünk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek