Aktuális

Űrkajákat főz a sztárszakács

kbv

Létrehozva: 2018.07.29.

Laboratóriumot csinált a konyhából a molekuláris gasztronómia igazi úttörője, akitől a szakma is sokat tanulhat.

Egy őrült zseni, aki képes szalonnás tojásrántottából fagyit készíteni, kedvenc alapanyaga pedig a szárazjég. Ő Heston Blumenthal, akinek főzőműsorát nem csak azok várták már, mint egy falat kenyeret, akik ehettek az éttermében, hanem a szakma is. Heston ugyanis több száz konyhatechnológiai újdonság szülőatyja, elég csak annyit mondanunk: a sufniban talált festékfújót tölti meg csokoládéval, hogy tortára permetezze, vagy éppen lepárlóban készít teljesen áttetsző, intenzív ízű „csokivizet”.

Ételeit tudományos alapokra helyezve készíti el tehát, de televíziós sorozataiban igyekszik úgy bemutatni azokat, hogy otthon is az asztalra kerülhessenek. Nem ígéri, hogy könnyű lesz, de mivel maga is a kísérletezés híve, elvárja még a nézőitől is, hogy legalább megpróbálják. A Heston hétköznapi konyhája című sorozat nemrég ért véget a Paprika TV-n, de az angol szakács szerelmeseinek már nem kell sokat várniuk, ugyanis augusztus elején már jön is a Heston's Space Food, vagyis a Heston kajái űrhajósoknak. Ez a sorozat 2016-ban készült, Tim Peake brit űrhajós pedig valóban magával is vitte őket a világűrbe.

Így várhatóan nem a vasárnapi ebédlőasztalra szánt ételek jelennek majd meg a mostani sorozatban, de tanulni mindenképp érdemes lesz belőle. Heston egyébként elvált, három gyermeke és két éttermének összesen 5 Michelin-csillaga van. A főzőtudományt soha nem tanulta iskolában: 16 évesen szüleivel evett egy francia étteremben, akkor szeretett bele a konyhaművészetbe. Konyhája ma már nem is igazi konyha, inkább egy laborató­rium, ahol alapanyagokat bont atomjaira, hogy azokból új ételeket készítsen. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek