Aktuális

Kánikula: rekkenő hőség várható egész héten!

MTI

Létrehozva: 2018.08.08.

Forrás: Pixabay (képünk illusztráció)

A tartós hőség miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapesten, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében másodfokú a figyelmeztetés, mivel a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat. Az ország többi megyéjében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután 32 és 36 fok között, késő este 22-29 fok között alakul.

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint Szerdán és csütörtökön sok napsütésre, országos hőségre számíthatunk mindkét nap. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 30-36 fokot. A DK-i szél megélénkülhet.

Pénteken marad a perzselő többórás napsütés, de a Dunántúlon délután már zivatarok törhetnek ki, akár jégesővel. A D-i szél megerősödik, majd nyugaton ÉNy-ira fordul. 33 fok körüli kánikula lesz.

Szombaton változóan, vasárnap már csak gyengén lesz felhős az ég. Pár fokkal mérséklődik a rekkenő hőség, de csak átmenetileg: szombaton 29, vasárnap már újra 33 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek