Aktuális

Szerződéssel védje a családi vagyont

Bors

Létrehozva: 2018.08.03.

Forrás: Thinkstock

Együtt, anyagilag viszont külön – talán így lehetne a legjobban jellemezni a házassági vagyonjogi szerződés lényegét, amelynek megkötésétől hazánkban sokan ódzkodnak. Pedig nem csak váláskor jöhet jól, bizonyos esetekben megvédheti a családi kasszát. A Kisalföld összefoglalta miért érdemes házasságkötéskor aláírni a megállapodást.

A boldogító igen kimondása után nemcsak a bevételek és az együtt megszerzett vagyon, hanem az adósságok is közösek lesznek. A szerződéskötéskor a házastársaknak lehetőségük van az adósságaik elkülönítésére. Rögzíteni lehet, hogy az egyikük által felvett hitel nem terhelheti a másik házastárs vagyonát.

Olyan esetben is segítség lehet, ha például az egyik fél nagy összegű kárt okoz a munkahelyén vagy közlekedés közben, amiért teljes vagyonával kellene helytállnia. Számos kockázattól, így egy vállalkozás csődjétől, egy nem fizetett hitel terheitől is megkímélhetik a párjukat. Fontos azonban, hogy csak a jövőre nézve rendezhetjük benne vagyoni viszonyainkat, a múltra nézve már nem.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek