Aktuális

Ezeket a zöldségeket inkább ne egye nyersen

Bors

Létrehozva: 2018.09.01.

<p>Manapság trendinek számít friss, nyers zöldségekből és gyümölcsökből salátákat, turmixokat készíteni, van azonban néhány olyan zöldség, amelyeket jobb nem nyersen megenni.</p>

Forrás: Wikipédia

Krumpli

Főzve, sütve isteni, de nyersen fogyasztva gyomorproblémákat okozhat, a burgonyában lévő szolanin nevű alkaloida miatt. Ez közvetlenül a héj alatt koncentrálódik, ráadásul hőkezelés nélkül rettentő nehéz megemészteni a túl sok keményítő miatt.

Padlizsán

A nyers, éretlen, vagy félig érett zöldségben szintén nagy mennyiségű szolanin van, amely nagy mennyiségben mérgező. A szolanin keserűvé is teszi a nyers padlizsánt. Sülve, főve viszont egészséges, sok tápanyag van benne.

Bab 

A zöld és sárga babból akár egy maréknyi is veszélyes lehet nyersen. Nemcsak mérgezést, de sokkot is kaphat tőle a szervezetünk. Bármit főzünk belőle, legalább tíz perc hőkezelés szükséges ahhoz, hogy a veszélyes anyag lebomoljon. A vajbabot is főzni kell!

Rebarbara

Gyomorproblémákat és bélgörcsöket okozhat a nyers rebarbara. Mérgezést szerencsére csak nagy mennyiség elfogyasztása okozhat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek