Aktuális

Nem is gondolta volna, milyen egyszerű a depresszió elleni recept

Bors

Létrehozva: 2018.09.26.

Forrás: Pixabay illusztráció

A mediterrán ételek harminchárom százalékkal, azaz egyharmaddal csökkenthetik a depresszió kockázatát – derült ki egy új kutatásból.

A londoni egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy a különböző étrendek milyen hatással vannak az emberek mentális egészségére, és arra jöttek rá, hogy a változatos zöldségeket, gyümölcsöket és halakat tartalmazó ételek jelentősen csökkentik a depresszióra való hajlamot.

A kutatás során negyvenegy, már korábban közzétett tanulmányt vizsgáltak, kapcsolatot keresve a táplálkozás és a mentális betegségek kialakulása közöt. A felmérésben 32,908 felnőttet kérdeztek meg világszerte, és az eredmények egyértelműen bizonyították, hogy a szegény, egészségtelen táplálkozás jócskán megnöveli a depresszió kialakulásának kockázatát. Ez persze eddig is sejthető volt, arra viszont a kutatók sem számítottak, hogy ezzel egyidőben a mediterrán ételek kiemelkedően magas pozitív hatását fedezik majd fel.

– Az új bizonyítékok arra utalnak, hogy az agy és a bél kapcsolata kulcsfontosságú szerepet játszik a mentális egészségben, és hogy ezt gasztrointesztinális baktériumok modulálják, melyet mi maguk is befolyásolhatunk étrendünkkel – mondta a kutatás vezetője  Dr. Lassale.

(via DailyMail)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek