Aktuális

Végigcsinálta feleségével a kemoterápiát, most felkoncolta

B. B.

Létrehozva: 2018.10.10.

Végigcsinálta nejével a kemoterápiát, ha kellett, ölben vitte. Gyerekkori szerelem volt az övék. Ezért is rejtély, miért ontotta felesége vérét Árpád.

Bár mindent beismert, barátai, ismerősei ennek ellenére képtelenek elhinni a feleségéért rajongó, családcentrikus apáról, M. Árpádról, hogy brutális módon kivégezte imádott nejét, Rozáliát a Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszegen.

Kedden megírtuk: a nyugodt és boldog férfinak ismert, négygyerekes Árpád egyik pillanatról a másikra kést ragadott, s valósággal lemészárolta addig széltől is óvott nejét. Aztán a holttest fölött magából kikelve, talpig véresen öngyilkossággal fenyegetőzött. A Terrorelhárítási Központ emberei csak három óra múlva tudták leteperni. 

– Gyerekkora óta ismerem Árpikát, és amíg élek, nem fogom elhinni, hogy ilyet tett. Gyerekszerelem volt az övék Rózsival, külön szülői engedéllyel házasodtak, azóta is töretlenül szerették egymást és a családjukat – állította a Borsnak a család egyik ismerőse.

– Pedig nehéz időszakon vannak túl, Rózsika ugyanis rákos lett, de Árpi kitartott mellette. Fogta a kemoterápia közben a kezét, ölben is vitte, ha kellett. Amikor a haja is kihullott, és teljesen legyengült, ő tartotta benne a lelket. Fel is épült egy éve. Ám ezután Árpi testvére, Marcsi betegedett meg ugyanebben a kórban, fél éve halt meg – mondta a férfi.

Többen azt beszélik, hogy M. ettől a sokktól roppanhatott össze lelkileg és szellemileg annyira, hogy elveszítse a józan eszét, és nekitámadjon védelmezett feleségének.

– Előjele sem mutatkozott. Teljes harmóniában voltak, amikor megelőző nap a boltban találkoztunk. Aztán már csak a páncélosokat láttam az utcában – idézte fel az ismerős. – Mindenkiről előbb gondoltuk volna, hogy ilyet tesz, mint Árpiról. A családja a mindene, ezenkívül minden idegennek is csak segített. Nem csoda, hogy miután ez az egész borzalom megtörtént, maga ellen fordult. Azt ordította a felesége holtteste mellett, hogy ha az nem él, ő sem akar többé.

A férfit először kórházba vitték, csak utána hallgatták ki, és egy percig sem tagadott.

– Mindegy, hogy hány évet kap, Árpinak vége volt akkor, amikor Rózsit megölte, és felfogta ezt. Soha nem fog ebből felállni, talán még a gyerekeiért sem. Azok nagyon összetartóak, de nem tudjuk, képesek-e valaha megbocsátani az apjuknak – mondta egy helybéli asszony.

Az M. család tegnap is együtt gyászolt a szülői házban, ahol a tragédia történt. Nyilatkozni nem akartak, csupán annyit mondtak: még ők sem tudják, milyen állapotban van Árpád, nem látták azóta, amióta elvitték a rendőrök.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek