Aktuális

10 éve fizet egy színésznek, hogy eljátssza lánya édesapját

Bors

Létrehozva: 2018.11.23.

<p>Tíz éve csapja be lányát egy egyedülálló édesanya, ráadásul egyre mélyebbre süllyed a saját hazugságaiban. Azt hinnénk, csak filmeken létezik ilyen: az asszony ugyanis felbérelt valakit, hogy játssza el lánya rég nem látott apját. </p>

Forrás: Pixabay

Tíz év: ennyi idő telt el azóta, hogy egy egyedülálló anya először úgy döntött, hogy fizet egy színésznek azért, hogy a lánya előtt játssza el annak apját. Ha mindez egyszeri alkalom lett volna, akkor sem biztos, hogy helyeselnénk döntését, az asszony azonban azóta rendszeresen fizet a férfinak a szerepért. A nő gyereke - aki ma már fiatal nő - még most sem sejti, hogy az egész élete, kapcsolata “apjával” egy hatalmas átverésre épül.

Tíz év hazugság

A BBC számolt be Asako történetéről. A japán nő egyedül nevelte fel lányát, Megumit. Sokáig nem is volt ezzel semmi gond, a kislány azonban tízéves kora körül megváltozott. Zárkózott lett, viselkedési problémákkal. Iskolába sem akart járni. Az anya megtudta: lánya egyrészt magát okolja amiatt, hogy szülei már nincsenek együtt, másrészt iskolatársai is kiközösítették azért, mert nincs apja. “Csak arra tudtam gondolni, hogy mi lenne, ha találnék egy kedves férfit, egy ideális apát, aki miatt a lányom jobban érezné magát.”

Asako végül úgy döntött, felbérel valakit, aki a rég nem látott apát eljátssza. Japánban több cég is foglalkozik “rokonközvetítéssel” - színészeket biztosítanak egyedülállóknak esküvőkre, családi összejövetelekre, más alkalmakra. Az a cég, ahol végül az anya kiválasztotta a megfelelő férfit, például hozzávetőlegesen 1000 szabadúszó színésszel dolgozik. Azt azonban alighanem Mr. Takashi sem gondolta, hogy ezt a szerepét nem egy-két alkalommal kell eljátszania, hanem tíz hosszú éven keresztül.

Egy család lettek - de mindez csak hazugság

Asako azt mondta a lányának, hogy az apjának a szakításuk óta új családja lett, de most szeretné velük újra felvenni a kapcsolatot. Itt jött a képbe a felbérelt színész, Mr. Takashi, akinek annyi volt a feladata, hogy néha megjelenjen és beszélgessen a lánnyal. “ezt követően Megumi sokkal boldogabb lett. Beszélgetett, élettelivé vált. Ekkor éreztem azt: mindez megérte” - összegezte a lány édesanyja az első találkozások eredményét.

Asako azóta rendszeresen fizet a színésznek az újabb és újabb “fellépésekért” - hol a parkba mennek sétálni, hol moziba, hol egy ebédet költenek el együtt, azaz kezdenek családként viselkedni. A férfi többször azt is mondta “lányának”: szereti. Persze mindez csak színjáték.

“Nagyon fontos ennél a munkánál, hogy tudjak váltani a személyiségek között. Persze emberből vagyok, hazudnék, ha néha nem lenne érzelmi konfliktusom, amikor azt kell mondanom ennek a lánynak, hogy szeretlek. De ez üzlet, ezt kell észben tartanom” - magyarázta a színész, aki egyébként alkalmanként 10 000 jent, azaz 25 000 forintot kér el.

Mikor lesz vége?

Noha Asako lánya már 20 éves, a mai napig nem tudja, hogy a férfi, akit az apjának hisz, egy színész, és az egész csal egy nagy átverés. A nő szerint az lenne a legjobb, ha soha nem is tudná meg. Ha a lánya megnősül, Takashi megy az esküvőjére. Ha gyermeke születik, a színész felkészül a nagypapa-szerepre. 

Az asszony szerint egyébként ha a lány meg is tudja, hogy átverték, 80 százelék, hogy hálás lesz. “Azt szeretném gondolni, hogy megköszöni majd, hogy így gondoskodtam róla.” Nos, erről valahogy nem vagyunk meggyőződve...

(A BBC egyébként megváltoztatta a szereplők nevét, miután Asako még nem szeretné felfedni a titkát. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy Megumi akkor is ráismer saját történetére, ha más nevekkel találkozik...)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek