Aktuális

Higgye el, tudni fogja, ha meghalt!

Bors

Létrehozva: 2018.11.25.

Halálunk után is túlél a tudatunk, így simán hallhatjuk, amikor az orvos halottá nyilvánít minket – állapították meg legújabb kutatások.

Az agyunk akkor is dolgozik még egy ideig, amikor a szívünk már leállt és más fizikai életjelet sem mutatunk. Eszerint halálunk után még percekig tudhatunk arról, mi történik körülöttünk. Orvosok régóta vizsgálják már, mi lehet igaz az alagút végén felvillanó fényről szóló beszámolókból, a halálközeli élményekből, amikor az illető számára – persze ha visszatér az élők közé és el tudja mindezt mondani – nagyon is valóságos folyamatok zajlanak.

A halál utáni tudat kutatására specializálódott amerikai orvos, Dr. Sam Parnia szerint ezek tényleg megtörténnek, rövid ideig az a halott test "csapdájában" vergődik. Tanulmányában kitér a szívrohamot túlélt páciensekre, akik végig tisztában voltak azzal, mi zajlik körülöttük, mielőtt sikerült őket visszahozni az életbe. Még azt is hallották, amikor halottnak lettek nyilvánítva – állapítja meg az orvos a LiveScience-ben, amit a Daily Record idézett.

– Képesek leírni, mit csináltak az orvosok és a nővérek, egész párbeszédeket tudnak felidézni, és minden olyan vizuális ingert, amit egyébként nem kellene látniuk – mondja a doktor. Mindennek a szívleállás az alapja. Éppen ezért azt vizsgálja, mi történt az aggyal szívroham esetén, hogy sikerüljön megakadályozni az agyi sérülések kialakulását, amit a szív újraindítása okozhat.

(via DailyRecord)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek