Aktuális

Utasokkal teli busz csapódott fának a Mátrában: ha nem hajt fának a sofőr, szakadékba zuhan a busz - fotó

Délmagyar

Létrehozva: 2018.11.25.

<p>Gyöngyös térségében, Mátraháza és Kékestető között történt a baleset szombaton kora délután. Kiderült, hogyan történt a baleset.</p>

Letért az úttestről és fának csapódott egy utasokkal teli különjáratú autóbusz Gyöngyös térségében, Mátraháza és Kékestető között szombat kora délután - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel. Tizenkét utas megsérült. Egy sérültet a gyöngyösi hivatásos tűzoltóknak kellett kiemelni a buszból. A rendőrség honlapján azt olvastuk: műszaki hiba vezetett a balesethez.

Nagy Csaba közölte: a különjáratú autóbuszon a sofőrrel együtt negyvenen utaztak. A helyszínre melegedőbuszt küldött a Volán-társaság.

Az RTL Klub szombat esti híradójából további részleteket tudhattunk meg a mátrai buszbalesetről. Kiderült, hogy nem fogott a fék, és a sofőrnek másodpercek alatt kellett eldöntenie, mit tegyen. Az utasok csak azt hallották, húzzák le a fejüket, nincs fék, majd következett is a csattanás. Szakadék és éles kanyar következett, mondta el a sofőr, nem akarta, hogy még nagyobb baj történjen. Mivel sem az üzemi fék, sem a retarder nem működött, inkább a kisebbik rosszat választotta, és fának kormányozta a buszt. A busz szélvédője be-, az egyik kereke pedig kitört, a lökhárítója is leszakadt. A helyszínre két helikopter és hat mentőautó érkezett, egy embert a tűzoltók emeltek ki a roncsból. Az RTL Híradó információi szerint a kirándulók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkeztek a Mátrába.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek