Az ünnepek alatt nehéz úgy szervezni teendőinket, hogy minden apró részletre odafigyelve tökéletesen végrehajtsunk mindent. Amennyiben a sütemények elkészítése maradt utoljára, és a család érkezésének időpontja már vészesen közeleg, az alábbi három sütirecept nagy segítségére lesz majd.
Hozzávalók:
2 bögre porcukor
1 és 1/3 bögre mogyoróvaj
¼ bögre olvasztott vaj
2/3 bögre kekszmorzsa
1 evőkanál juharszirup
egy csipet só
2 bögre olvasztott fehér csokoládé
2 teáskanál kókuszolaj
ehető dekorgyöngy
Elkészítés:
1. Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a porcukrot, a mogyoróvajat, az olvasztott vajat, a kekszmorzsát, a juharszirupot és a sót. Habverővel (vagy kézi mixerrel) keverjük össze a hozzávalókat, amíg azok össze nem állnak teljesen.
2. Formáljunk egyforma golyókat a masszából, és sorakoztassuk fel őket a sütőpapíron.
3. Egy közepes tálban keverjük össze az olvasztott fehér csokoládét és a kókuszolajat, és keverjük krémesre. Mártogassuk a korábban elkészített golyókat a kapott mázba, és gondosan helyezzük őket vissza a sütőpapírra. Ne ijedjünk meg, ha a felesleges csokoládé lecsurog!
4. Szórjuk meg a golyókat ehető dekorgyönggyel, majd tegyük hűtőbe őket legalább 10 percre.
Hozzávalók:
1,5 bögre tejszín
350 g natúr krémsajt
0,5 bögre kristálycukor
0.5 bögre Nutella, plusz díszítéshez
350 g kekszmorzsa
150 g olvasztott vaj
Elkészítés:
1. Egy nagyobb tálban verjük a tejszínt kemény habbá, majd óvatosan adjuk hozzá a krémsajtot és a cukrot.
2. Forgassuk bele a Nutellát.
3. Egy csatos formába ágyazzuk a kekszmorzsából és vajból elkészített alapot (ügyelve arra, hogy a süteménynek oldala is legyen). Majd az elkészült masszát beletöltjük és spatula segítségével egyformán eloszlatjuk.
4. Takarjuk le folpackkal, és legalább 4 óráig hagyjuk hűtőben. Tálalás előtt Nutellával díszítsük.
Hozzávalók:
350 g fehér csokoládé olvasztva
1 bögre sűrített tej
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
ehető dekorgyöngy
Elkészítés:
1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a fehér csokoládét és a sűrített tejet. Adjuk hozzá a szerecsendiót, a fahéjat, a gyömbért és némi dekorgyönyöt, és keverjünk belőle homogén masszát.
2. Egy négyzet alakú jénai tálat béleljünk ki sütőpapírral, majd egy szilikon spatula segítségével oszlassuk el benne a kapott masszát. Szórjuk meg a tetejét is dekorgyöngyökkel.
3. Legkevesebb egy óárig tartsuk hűtőben, majd tálalás előtt szeljük tetszőleges méretű tömbökre.
(Delish)