Aktuális

Karácsonykor már költ a húsvéti nyúl

P. Zs.

Létrehozva: 2018.12.17.

Még javában kint van a boltok polcain a rengeteg karácsonyi édesség és szaloncukor, ám a gyártók már a következő ünnepre készülnek. Hiszen húsvétra is el kell készülniük a csokinyulaknak és -tojásoknak.

Forrás: Bors

Bármilyen szép is a csomagolás, ha a belsővel gondok vannak, szinte bizonyosan megy a kukába az édesség is. Ez nem fordulhat elő a Szerencsi Bonbon Kft. termékeivel, a kiváló alapanyagok és a sok évtizedes gyártási tapasztalat lehet a garancia a szerencsi csokoládé kiváló ízvilágára. A brand termékek mellett a szezonális karácsonyi csokoládék, szaloncukrok és mikulások teszik ki a forgalom nagy részét.

Emellett  húsvétra is előre el kell készülni a nyulaknak és a tojásoknak, hogy idejében, akár már február elején kikerülhessenek a boltok polcaira. A Bors megismerhette a csokoládé készítésének minden részletét, a szerencsi édesiparban több mint 50 éve dolgozó – kezdetben cukrásztanuló, manapság pedig termékfejlesztő – Maszler László kalauzolt végig bennünket a gyártósoron.

1. A csokoládéhoz a kakaóbab elefántcsontparti termőhelyről származik. 25 kiló zsáknyi kakaómassza-alapanyagból 760 darab 70 százalékos kakaóanyag-tartalmú, 50 grammos étcsokoládé figura készül. A tejcsokoládéban is legalább 40 százalék a kakaótartalom.

2. A csoki a formázás előtt több folyamaton megy keresztül. A konsolás (finomítás) az egyik művelet: a csokoládépor egy hatalmas tartályban folyamatosan keveredik, a súrlódás és a keletkező hő hatására felmelegszik, így a csoki folyékonnyá válik

3. A folyékony csokoládét a kétrészes formába adagolják. Annak érdekében, hogy kitöltse azt és üreges legyen, a bolygatóra kerül, ahol minden irányban megforgatják. Így a formán belül egyenletes, 3–4 milliméter vastag falú lesz a figura. Ha ennél vékonyabb, nagyon hamar eltörik a nyuszi vagy a tojása

4. A bolygatás után a hűtőalagútban kapott hideg levegő lehűti a csokit annyira, hogy a formából kijöjjön. A csokoládé zsugorodik, így az elválik a formától. A nyulak 18, 30, 50, 100 grammos kiszerelésben készülnek, ülő és álló változatban, tojásokból pedig a 20, 50 és 200 grammoson kívül 5 kilós is készülhet, kézi módszerrel

5. Ha matt a felület vagy eltört a figura, nem probléma, a csokit azonnal vissza lehet olvasztani, így gyakorlatilag nem lesz selejt, újra lehet formázni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek