Aktuális

70 év boldog házasság után, alig néhány perc eltéréssel, kéz a kézben haltak meg

Bors

Létrehozva: 2019.01.29.

Az orvosok sem tudják megállapítani, hogy az idős házaspár melyik tagja távozott előbb az élők sorából.

Amikor Norma June Platell először randevúzott későbbi férjével, a két évvel idősebb Francis Ernest Platell-lel, hazaérve azt mondta a nővérének, ez a férfi lesz az, akihez feleségül megy. Nem is tévedett, hiszen ezután 70 boldog évet töltöttek együtt. 

A házaspárnak három gyermeke született, az egyik lányuk mesélt a Daily Mailnek arról, hogy milyen érzés volt ilyen emberek mellett felnőni. Történetéből kiderül, hogy bár sokan azt gondolják, a nagy szerelmekbe születő gyerekek „árvák”, nekik igazán boldog életük volt.

Azt is elmondja, hogy habár sok családot szétszakít, ha tragédia éri őket, Platellék azt is együtt élték túl, amikor az egyik gyermeküket elveszítették. A lányuk elmondása szerint sokszor kellett nélkülözniük is, de egyetlen dolog sosem hiányzott családjukból: a szeretet. 

AMANDA PLATELL tells how parents died within minutes of each other

Barely a week ago, on a gloriously sunny Australian morning, I walked into the little church where the Platell family has worshipped for decades. Ahead of me at the modest altar was Father Peter. Flanking him were two coffins. I knew instantly which one was Mum's. It was smaller.

A 90 éves asszony az utolsó időkben Alzheimer-kórban szenvedett, és bár orvosai szerint már évekkel korábban eljött az ideje, nem adta fel. Férje hiába próbálta ápolni, egy idő után világossá vált, hogy egy otthonba kell költöznie, ahol szakavatott kezek viselhetik gondját. A férfi minden egyes nap ott volt neje mellett az otthonban, együtt ettek, tévéztek, illetve csak fogták egymás kezét, míg az asszony a férje vállára téve a fejét el nem aludt. Nem sokkal később, a férfi már túl volt néhány súlyosabb esésen, amikor pedig szélütést kapott, őt is bevitték az otthonba, egyenesen felesége mellé.

Az ágyaik egymás mellett voltak, olyan közelségbe tolták őket, hogy elérjék egymást. Így volt ez az utolsó napjukon is, amikor csak fogták egymás kezét, miközben feküdtek. A nővér 10 perce magára hagyta az idős házaspárt, de mire visszatért, már egyikük sem élt. Norma June Platell és férje, Francis Ernest Platell néhány perc eltéréssel távozott az élők sorából, de még az orvosok sem tudják megállapítani, melyikük halt meg korábban.

Nem tudtak egymás nélkül élni. A halotti bizonyítványukban ugyanaz az időpont szerepel.

(via Daily Mail)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek