Forrás: Thinkstock
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (30 darab): 2 dl víz, ½ dl rum, ½ tk só, 2 ek barna cukor, 5 dkg vaj, 25 dkg fehér liszt, 2 tojás, 1/2 tk vaníliakivonat, olaj a sütéshez és barna cukor a tálaláshoz.
Elkészítés:
A vajat a barna cukorral felolvasztjuk, majd felöntjük a vízzel, beletesszük a sót is, és addig forraljuk, míg homogén folyadékot kapunk. Közben a tojást simára keverjük a vaníliakivonattal és a rummal, majd beleszitáljuk a lisztet, és keverés közben apránként hozzáadjuk a karamellás vizet is, és egynemű tésztát keverünk belőle. Habzsákba töltjük, és a csillag alakú kinyomóval a forró olajba nyomunk belőle 8 cm hosszú csíkokat. Aranybarnára sütjük, lecsöpögtetjük, és barna cukorba hempergetjük. Csokoládéöntettel vagy forró csokival tálaljuk – ebbe mártogatjuk fogyasztás közben.