Aktuális

Szervizben mentették meg a beteg életét

Hu-Zo

Létrehozva: 2019.01.30.

Életet mentett a mentősök találékonysága és gyors helyzetfelismerése. Egy fővárosi autószerelő műhelyből csináltak pillanatok alatt ambulanciát, hogy minél hamarabb el tudjanak látni egy beteg férfit, aki az utcán összeesett, információink szerint a XVIII. kerületben.

– Bajtársaink ugyan rövid idő alatt a helyszínre értek, megállni csak körülbelül 150 méterre tudtak. Onnan felszerelésükkel a hátukon, gyalog siettek a bajbajutott segítségére – írta a mentőszolgálat a Facebook-oldalán. A beteg vizsgálata után hamar kiderült azonban, hogy életmentő beavatkozásra van szükség, de ezt a kinti körülmények, a sűrűn eső, a hó és hideg szél jócskán megnehezítette. A találékony mentők nem estek kétségbe, nem messze észrevettek egy autószerelő műhelyt, ahol  menedéket kértek az ellátás idejére.

Mint kiderült, a műhely vezetője először ugyan eléggé meglepődött a beteggel hordágyon érkező mentőegység láttán, de azonnal beengedte őket – sőt az ellátásban is segédkezett.

A mentők így egy fűtött, fedett helyen látták el a betegüket, akit végül stabil állapotban szállíthattak kórházba.

A mentőszolgálat munkatársainak több százan gratuláltak, sokan hősnek nevezve a mentőket és a műhely vezetőjét is. – Maximális tisztelet a műhely tulajdonosának, aki emberségből jelesre vizsgázott – írta egy gratuláló. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek