Van egy különleges reggelizőhely Budapesten, ami pont olyan, mintha az ember otthon lenne, mégis ismerkedhet közben másokkal. Személyes kiszolgálás, de nem személyeskedő. Ez a Secret Sunday Brunch (Titkos vasárnapi brunch).
Sok jó hely van már a városban, ahol reggelit adnak, de csupán egyetlen olyan, ahol akár egy kényelmes kanapén is elnyújtózhatunk a kávénkkal. Ez a Secret Sunday Brunch, aminek a lelke Füzi Tamás séf és két társa: Nóra és Zorka, akik gasztronómia iránt elkötelezett kommunikációs szakemberek. Tomi főz, ő foglalkozik mindennel, ami az ételekkel kapcsolatos, a lányok pedig a vendégek kényelméről gondoskodnak. Mi is kipróbáltuk, hogy ez a hely miben más, mintha beülnénk egy szimpla kávézóba. Nagyon is sokban. Például, hogy ez nem is reggeli, hanem brunch.
A brunch az angol breakfast és lunch, vagyis a reggeli és az ebéd szavak összeolvadásából született, ami a reggelizőidő után, de még az ebébidő előtt kezdődő étkezéseket jelöli. Főleg Amerikában népszerű étkezési forma, de már az egész világon divatos. Az utóbbi öt évben nálunk is egyre népszerűbb, ráadásul Tamásék ezt a programot egy lakásban képzelték el.
Egy Margit körúti kazettás ablakos, világos lakásban, egy nagy közös asztalnál ülünk ismeretlenekkel, de az étkezés végére úgy érezzük, mintha egy új családba csöppentünk volna.
– Szeretjük ezt a reggeli műfajt, és magával ragadott minket ennek a lakásnak az atmoszférája, ezért úgy döntöttünk, csinálunk itt valami egyedit, különlegeset. A reggelizőhelyekből nekünk mindig hiányzott valami. Ezt próbáltuk pótolni. Úgy látjuk vendégül azokat, akik eljönnek hozzánk, ahogyan a saját otthonunkban tennénk – mondta el a Borsnak Nóra.
Tizenhatan tudnak egyszerre leülni az asztalhoz, és egy nap két turnus van, ami bő két és fél óra. Kötetlen szalonhangulat uralkodik, ahol ha akarunk, beszélgetünk másokkal, ha nem, akkor csak élvezzük a finom ételeket.
– Azt látjuk, hogy egyre többen vannak, akik tudatosabban élik az életüket, és szeretik a minőségi együtt töltött időt a családjukkal, párjukkal. Például egyre több családi és baráti foglalás van, négyen-hatan eljönnek vasárnap a gyerekekkel, mindenki jóllakik, és utána jöhet még egy mozi vagy kirándulás – teszik hozzá.
2018 októberében hirdették meg az első brunchot, és azonnal nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak, sőt több visszajáró vendégük is van.
Tomi hajnalban kel, kimegy a piacra, megvásárolja a hozzávalókat. Minden frissen készül, és minden házi.
– Havonta változik a menü, az mozgat, hogy olyat találjak ki, ami a klasszikus reggeli és az a’la carte közötti. Amit egy sima reggelizőhelyen nem találnak – teszi hozzá Tamás.
Három különböző menü közül lehet választani, és nemcsak az alap, hogy van közte vegetáriánus fogás, de akár vegán ételt is lehet választani. Utána pedig garantált, hogy az ebédre már nincs gondja senkinek, ezt tapasztalatból mondjuk...