Aktuális

Ne felejtse kiváltani az ingyenes belépőt a csíksomlyói szentmisére!

Bors

Létrehozva: 2019.03.01.

Forrás: AFP

Tábori széket az üléshez, esernyőt rossz időre, élelmiszert, gyógyszert, és fél literes flakonokban vizet lehet majd csak bevinni Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjére. Már most hatalmas az érdeklődés az eseményre, amire azonban előzetesen be kell jelentkeznie az érdeklődőknek, csak úgy engedik be őket. Ez a mai naptól lehetséges a www.pontifex.ro internetes oldalon, egészen március 31-ig.

Az egy hónapos időkeret miatt érdemes időben regisztrálni! Itt a bejelentkezők egy vonalkódos belépőt kapnak az e-mail-címükre, vagyis, a sikeres regisztrációhoz elengedhetetlen, hogy mindenki rendelkezzen e-mail-címmel.
A regisztráció után megkapott vonalkódos belépőt ki kell nyomtatni, enélkül senki sem juthat be arra a több mint tízhektáros védett területre, amelyet a csíksomlyói hegynyeregben biztonsági okból elkerítenek a hatóságok.

A szervezők arra buzdítanak, hogy a hívek lehetőleg csoportosan, a plébániáknak megfelelően jelentkezzenek, és csakis tömegközlekedési eszközökkel érkezzenek Csíksomlyóra. Május 31-től ugyanis Csíkszeredába már csak az engedéllyel rendelkező, csoportokat szállító gépkocsik juthatnak be. A bekerített területre beléptető kapukon, biztonsági ellenőrzés után lehet bejutni. A pápai szentmise latin nyelvű lesz, Ferenc pápa olaszul fog prédikálni magyar szinkrontolmácsolással, az énekek magyarul hangzanak majd el.
Természetesen ollót, bicskát, más szúró, vágó eszközt, gyúlékony anyagot tilos bevinni – hívják fel a figyelmet a szervezôk. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek