Aktuális

Vicces teszteken keresztül halásznak adatokat

Bors

Létrehozva: 2019.03.09.

Forrás: iStock

Mielőtt megtudná, hogy ön milyen fajta pillangó vagy pizza lenne, vagy hogy melyik történelmi személy reinkarnációja, érdemes átgondolnia a döntése következményeit. A Facebookon számtalan esetben találkozhatunk különféle kvízek­kel és játékokkal, amelyek használatához csak a profilunk használata szükséges. Látszólag. 

– Ha alaposabban megnézzük, hogy az adott alkalmazás használata során mihez adunk engedélyt, akkor kiderül, hogy a nyilvános profilunk összes adatát bocsátjuk áruba – kezdte a Borsnak dr. Havas-Sághy Gábor ügy­véd, infokommunikációs szakjogász.

– Mivel az adataink útját a tovább gombra való kattintás után már nem tudjuk követni, ezért minden esetben körültekintően kell eljárnunk. Ilyen esetekben kizárólag az adott cég jóindulatán (vagy annak hiányán) múlik, hogy milyen célra használják fel az adatainkat. Könnyen előfordulhat, hogy fény­képeinket később potencia­növelő szerek, gyógyszerek vagy éppen erotikus szolgáltatást kínáló oldalak népszerűsítésére használják fel, vagy adathalászok veszik meg a rólunk kapott információkat – árulta el az ügyvéd.

Ne klikkeljen meggondolatlanul!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek