Aktuális

Modernebb, szellősebb és gyorsabb lett a metró

Bors

Létrehozva: 2019.04.01.

Félmillió ember életét ne­hezítette meg nap mint nap, hogy nem járt a kék metró a teljes szakaszán. A több mint 17 kilométer hosszú vonalon annyian utaznak, hogy még a MÁV-nak is gondot jelentene, a félmillió napi utas több, mint az egész országos vasúti hálózat forgalma. A felújítás első szakasza most elkészült, tizenhét hónap után Tarlós István főpolgármester átadta a felújított hat állomást.

A rekonstrukció részeként újraépítették a pályát, így közel sem dobálnak annyira a kocsik, mint korábban. A zajszinten vi­szont nem sikerült ekkorát javítani, ami a kocsik szigetelésének is köszönhető. A munka oroszlánrésze azonban még hátravan.

Pár nap múlva kezdődnek a vi­szontagságok a déli oldalon, szombattól teljesen megváltozik a forgalmi rend: ahogyan eddig Újpest-Központ végállomástól, szombattól Kőbánya-Kispesttől nem fognak indulni a szerelvények.

A pótlóbuszok között lesz olyan, ami kihagyja a Népliget állomást, a többi az összes megállót érinti, egészen a Nagyvárad térig, ahonnan ismét használható lesz a metró. De addig is lesz fejlemény a teljes vonalon, Tarlós István szerint várhatóan beszerelik majd a felújított szerelvényekbe a légkondikat.

A metró déli szakasza várhatóan 2020 végére újul meg. A teljes vonal felújítási munkáinak befejezését jelenleg 2022 közepére saccolják.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek