Gyöngytejtea, bobatea, buboréktea, boba, bobadzsúsz. Világos, nem?
Az ital még a nyolcvanas években indult hódító körútjára Tajvanról, a pontos eredete viszont nem teljesen tisztázott, különféle történetek születtek ezzel kapcsolatban, leleményes árusokról és a vevőközönségüket fiatalítani kívánó teaházakról. Egy dolog mégis biztos: a tea jégforgácsból, teából és gyümölcsszirupból, illetve gyümölcszseléből készül, amihez tápiókagolyót adnak.
Számos változata létezik, így a tejjel felöntött verzió is, de az italt esetenként zselégolyókkal is ízesítik.
A buboréktea lényege, hogy az összerázott ital krémesen lágy eleggyé áll össze, ez a mix pedig ma már szinte kultikus italnak számít Kelet-Ázsiában.
Az egész világon népszerű buborékteának világnapja is van, amit április 30-án ünnepelnek a rajongók.
(via)