Például a tojás vagy a húsételek fokozott rizikótényezőnek számítanak.
Forrás: istock
Senki nem szeretné a megérdemelt szabadságát a mellékhelyiségben tölteni. Pedig erre megvan az esély, ha valahol véletlenül szalmonellával fertőzött ételt, italt kap. Ezeket viszont egy kis odafigyeléssel kiszúrhatja és elkerülheti. Például ne egyen nyers vagy lágy tojást, se ezeket tartalmazó ételeket, majonézes salátákat, hidegtálakat, ha nem biztos benne, hogy megbízható helyről származik az alapanyag.
Ne igyon pasztörizálatlan tejet, tejtermékeket! Ha maga főz, mindig alaposan mosson meg és tisztítson le minden hozzávalót, süsse át rendesen a húsokat is. A különböző alapanyagok között takarítsa le a vágódeszkát, nehogy átvigye az egyikről a másikra a vírust. A készételek esetében legtöbbször a bizonytalan eredetű házi finomságok, míg ipari konyha esetében a nem megfelelő tárolás okozza a bajt.