A házi módszerek veszélyeirôl dr. Fülöp Papp Márta, a Naturadent esztétikai és lézerfogászat vezető fogorvosa beszél.
Forrás: istock
A savas hatás miatt a fog felszíne érdes lesz a fehérítés után, a fogzománc sérülhet, a szennyeződések könnyebben megtapadnak a fog felületén.
A gyümölcsben lévő citromsav károsíthatja a fog felszínét, hisz a fogból kalciumot kivonva roncsolhatja a zománcot.
Hatékonyságát a bennük található szemcsék adják. Az apró szemcsék leradírozzák, ledörzsölik a fogak felszínén található elszíneződéseket, ám pont ennek a dörzsölő hatásnak köszönhetően a fogak védőrétegét is koptatják.
Magas koncentrációban tartalmaznak valamilyen fehérítő anyagot, de a kezeléseknél semmi sem védi a fogínyt.
A szemcsék koptathatják a fog felső rétegét, de könnyen felsérthetik az ínyt is, melynek gyulladása akár a fogak elvesztéséhez is vezethet.