Aktuális

Viharokkal jön a lehűlés a héten

Címkék
vihar

H. R.

Létrehozva: 2019.06.18.

Egy kis felfrissülés után fülledt, változékony időjárás terheli le a szervezetünket a kánikula után.

Forrás: iStock

Óriási viharok kíséretében érkezett meg az enyhülés vasárnap délután. Heves záporok a hét hátralévő részében is bárhol kialakulhatnak, miközben a csúcshőmérséklet napról, napra kúszik felfelé, így magas páratartalmú, fülledt időre van kilátás. Ami szintén nincs jó hatással az emberi szervezetre.

– A várt megkönnyebbülés nem tartott sokáig. Eddig az extrém meleg miatt fokozódott a terhelés, most a fülledtség okoz közérzeti panaszokat. Mindenki számára megterhelő ez. A magas páratartalom miatt még melegebbnek érezzük a hőmérsékletet. Légzési nehézségek, légzőszervi panaszok jelentkezhetnek sokaknál. A folyamatos erős leterhelés miatt már kimerült a szervezetünk, egyre nehezebben viseli a terhelést – mondta a Borsnak dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

A sokfelé hirtelen kialakuló zivatarok elől nincs menekvés.

Felhőszakadással, jéggel kísért gócokra a keleti országrészben van nagyobb esély ma délután – olvasható Pártai Lucia az eumet.hu vezetőjének oldalán – Heves zivatarok, viharok a hét további napjain is többfelé lecsaphatnak. Szombat délutánra, estére pedig egy érkező hidegfront miatt ismét sokfelé alakulhat ki heves zivatar.

Az esős hét után száraz hetek jönnek, július közepéig 4-5 felsős, zivataros napra kell csak számítanunk. A júlus meleg lesz, de nem elviselhetetlenül forró: 27-29 fokos nappalok és 16-18 fokos éjszakák várhatóak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek