Nem kell feltétlenül a szupermarketek hűtőpultjaiban keresni a megoldást, ha sütemény helyett egy jeges desszertet szeretnénk felkínálni – mutatunk néhány gyors, egyszerű, de mennyei megoldást.
Barackos jégnyalóka
Hozzávalók:
• 300 g sárgabarack
• 400 g görög joghurt
• 5 ek. méz
Elkészítés:
A megmosott sárgabarackot, a görög joghurtot és a mézet turmixoljuk simára, majd öntsük jégkrémformákba és fagyasszuk ki őket.
1 adag tápanyagtartalma: 118,8 kcal; 1,9 g fehérje; 3,4 g zsír; 19,6 g szénhidrát
Dietetikus tanácsa: Cukorbetegek és fogyókúrázók méz helyett xilittel/eritrittel/steviával; tejcukorérzékenyek laktózmentes joghurttal fogyasszák.
Gasztro magazin kéthetente kedden a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Mojito granita
Hozzávalók:
• 1 kg lime
• 5 ek. barna cukor
• 2 ek. apróra vágott mentalevél
• 1 dl rum
Elkészítés:
1. A lime-okat hámozzuk meg, hártyázzuk le, és a gyümölcshúst a fent leírt hozzávalókkal együtt dobjuk be a turmixgépbe és pürésítsük. A héjából reszeljünk hozzá egy teáskanálnyit és keverjük el.
2. Ezt követően a kapott masszát egy vastag falú üvegtálba simítjuk és betesszük a mélyhűtőbe (minél vékonyabb a réteg, annál előbb megfagy).
3. Egy-két órán belül kanalazható állagúra dermed és fogyasztható a hűsítő, bódító jégkása.
1 adag tápanyagtartalma: 66,7 kcal; 0,6 g fehérje; 0,2 g zsír; 11,1 g szénhidrát
Dietetikus tanácsa: Cukorbetegek és fogyókúrázók xilittel/eritrittel/steviával készítsék. Cukobetegek vegyék figyelembe az alkohol vércukorszintre gyakorolt hatását.
További receptekért keresse a Gasztro Magazint!