Aktuális

Keresztbe fordult a busz előtt Krisztina

Címkék
baleset

B. B.

Létrehozva: 2019.07.03.

Huszonegy évnyi balesetmentes vezetés után most halálos tömegszerencsétlenség okozásával vádolják L.-né V. Krisztinát. A bécsi adventi vásárról hazatérő buszban öt ember vesztette életét Mezőkeresztes közelében.

Forrás: MTI

A bécsi adventi vásárról hazatérő csoport számára egyetlen pillanat alatt rémálommá változott a boldog utazás 2016. december 17-én éjszaka. Buszuk nem sokkal 11 óra után borult fel Mezőkeresztesnél, miután egy kocsi a csúszós autópályán ke­resztbe fordult a jármű előtt. A balesetben hárman – köztük egy 12 éves kisfiú, R. Ákos – azonnal meghaltak, míg ketten a kórházban vesztették életüket. Emellett nyolc ember maradandó fogyatékossággal járó, további nyolc súlyos sérüléseket szenvedett, 21 ember pedig könnyebben sérült. Bár korábban a buszt vezető P. Józsefet gyanúsítottként is kihallgatták, a vádlottak padján most annak az autónak a 45 éves sofőrje ült, ami keresztbe fordult a járat előtt.

A 21 éve balesetmentesen vezető L.-né Krisztinát most ha­lálos tömegszerencsétlenség gondatlan oko­zásával vádolja a bíróság, a vád szerint nem az útviszonyoknak és az időjárásnak megfelelő sebességgel haladt. Az asszony elcsukló hangon elevenítette fel a szörnyű pillanatokat.

– Folyamatos volt a haladás sűrű forgalom mellett. Mint mindig, aznap is figyeltem a megválasztott sebességre, az útjelző felhívására, ami Gödöllő térségben ködfoltokra figyelmeztetett – szögezte le az asszony. A belső sávban 120-szal autózott, amikor a 133-as kilométernél kisodródott.

– Éreztem, hogy megmozdul alattam az autó, és begyorsul, elmozdul a hátulja. Ekkor csúszhattam a busz elé. Bár érzékeltem a becsapódást, akkor nem tudtam, hogy minek is ütköztem neki. Csak arra eszméltem, hogy menet­iránnyal szemben állunk, a férjem kiszállt a kocsiból, és kiabált, hogy én is szálljak ki – mondta lehajtott fejjel. Ezután elrohantak, muszáj volt menekülniük, ugyanis a roncsokba még heten szálltak bele. Amikor Krisztina és férje visszarohantak az úttestre, akkor tárult eléjük a sokkoló, pokolbéli látványt.

– A buszt is csak akkor láttam meg. Olyan gyorsan történt minden, hogy semmit nem érzékeltem, nem is értettem, mi történt, nem is gondoltam, hogy én voltam az első autós, aki megcsúszott – tette hozzá az asszony.

Krisztinára hat év letöltendő fogházat kért az ügyészség, ám ô nem ismeri el a bűnösségét, ügyvédje szerint a buszsofőr ránthatta el a kormányt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek