Fogyasztásával megelőzhető a szívbetegség kialakulása.
Forrás: istock
A meggy jótékony hatásai elsősorban a piros színét adó festékanyagoknak, az antocianidoknak köszönhetőek.
Gyógyhatásai: megtalálható benne a B-vitaminok összes fajtája. Antioxidáns-tartalma védi a szívet, magas rosttartalma emésztésserkentő. Fogyasztása javasolt lelassult anyagcsere, gyakori székrekedés esetén. Kiváló vízhajtó, méregtelenítő, tehermentesíti a májat és a vesét. A meggyben található vegyületek védenek különböző gyulladásos eredetű betegségek ellen, amilyen a rák, a szív- és érrendszeri betegségek és az Alzheimer-kór. Védi az ízületeket, csökkenti az izomfájdalmakat, segíti az izmok regenerálódását.
Tipp: napi 2,5 dl 100%-os meggylé fogyasztásával megelőzhető a szívbetegség kialakulása.
Fogyasztása: legmagasabb vitamin- és tápanyagtartalommal a friss gyümölcs bír, legjobb nyersen enni. Fagyasztva tárolva eltehetjük télire. Finom gyümölcsleves, lekvár, szósz, szörp készíthető belőle.