Aktuális

Mesterségem címere: Rendőr és mentőápoló

H. R.

Létrehozva: 2019.07.24.

Hobbi, munka, hivatás? Miért ne lehetne mind- három egyszerre? Hajdú Viktor igazi hős mások szemében: a rend őreként dolgozik, szabadidejében pedig életeket ment mentőápolóként.

Hajdú Viktor 41 éves és már 12 esztendeje hivatásos rendőr, körzeti megbízottként teljesít szolgálatot Egerben. Szabadidejében pedig életeket ment – mentőzik – persze csak abban, ami a családja mellett marad.

„A munkámban azt szeretem, hogy életeket menthetek és másokon segíthetek” – fogalmazott a magyar rendőrség Instagram-oldalán, a két hivatását bemutató fotó mellett.

– A fegyveres testületek és az egyenruha szeretete nálunk már-már családi hagyomány, egészen a nagypapámig visszamenőleg. Az életmentés pedig gyerekkori álmom volt – mesélte a Borsnak Viktor, aki először hivatásos katonaként szolgált tíz évet és utána választotta a rendőrszakmát. Két éve pedig végre úgy alakult az élete, hogy az álmát is megvalósíthatta és OKJ-s képzés keretében mentőápolói végzettséget szerezhetett. 

– Már a gyakorlati órákon is sok időt töltöttünk a kórházban, és mentőztünk is – mondta el. A két szerelem mellett otthon is helyt kell állnia, hármas ikrek várják haza a feleségével. A hét­éves fiúk, akik most kezdik a 2. osztályt, odáig voltak attól, hogy édesapjuk iskolába jár, mert így együtt tanult az egész család. De vajon hogyan lehet ezt bírni? Mennyit alszik Viktor?

– Csak keveset, de nem bá­nom. Bírom! Ezt a kollégáim is jól tudják! – zárta nevetve a hétköznapi hős.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek