Aktuális

Nem csillapítja a hőhullámokat a testmozgás

Címkék
mozgás

Bors

Létrehozva: 2019.07.24.

Forrás: iStock

A testmozgás bizonyított egészségügyi előnyei ellenére sem enyhíti a hőhullámokat. Az amerikai MsFLASH Research Network című szaklapban megjelent kutatás kimutatta, hogy a 12 hetes aerob edzésprogramban részt vevő, korábban ülő életmódot folytató, gyakori hőhullámoktól szenvedő nőknél a mozgás hatására sem csökkent a hőhullámok gyakorisága vagy intenzitása.

A kísérletben 248 olyan nő vett részt, akik vagy közelítettek a változókorhoz, vagy már átestek a menopauzán. 142 alany továbbra is a szokásos életmódját folytatta, 106 résztvevő pedig 12 hétig hetente háromszor aerob edzést végzett egy edzőteremben. A nők naplót vezettek hőhullámaikról és az éjszakai verejtékezésről, ezen kívül kérdőívet töltöttek ki az álmatlanságról, a depresszióról és a szorongásról.

Az eredmények alapján az derült ki, hogy az edzés javította az általános egészségi állapotukat és közérzetüket, némi pozitív hatást gyakorolt az alvás minőségére, az álmatlanságra és a depresszióra, de általában nem befolyásolta kimutatható mértékben a hőhullámokat – összegezték a kutatók.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek