<p>Sokszor bele sem gondolunk abba, hogy mennyi baktérum vesz minket körül a saját konyhánkban.</p>
Forrás: Pixabay
Azt mára talán már mindenki tudja, hogy egy mosogatószivacson több kórokozó telepszik meg, mint a vécében, na de mi van a konyharuhákkal?
Ralitsa Prodanova brit higiéniai szakértő szerint a konyharuhát naponta kellene kimosni, hiszen abban legalább annyi baktérium tenyészik, mint a szivacsokban.
– Az emberek letörlik a kilöttyent ételeket a pultról, majd ugyanebbe a rongyba törlik meg a kezüket is mosogatás után. Az ételmaradékos rongyon azonban a szalmonellától kezdve, bármi megtelepedhet, így nem volna szabad ugyanazt a konyharuhát használni mindenre – hívta fel a figyelmet a szakértő.
Prodanova persze tisztában van azzal, hogy nem mindenki tudja naponta kimosni a konyharuhákat, így azt javasolja, hogy mindenhez külön rongyot használjunk, így megóvhatjuk magunkat az esetleges fertőzésektől.
(via)