Szerencsére nem kell az Államalapítás ünnepéig várni, huszadika előtt bárki megkóstolhatja.
Az emberek számára a kenyér egy alapvető élelmiszer, ezért is választják meg minden évben Magyarország legjobb kenyereit. Idén a “Szerencse Tarsoly” lett a befutó, amit a Pedro Pékség készített el. Búza- és durumlisztből, valamint 100 százalékos szűrt natúr almacukorból készül. Hozzáadott préselt élesztőt nem tartalmaz, így az erre érzékenyek is bátran megkóstolhatják az év kenyerét. Nevét a különleges formájáról kapta, mivel a sült tészta olyan mint egy tarsoly. Cukorbetegeknek is kiváló, mivel lassan szívódik fel, sok fehérje és vitamin van benne, ezért igazán egészséges ételnek számít. A pékségnek nem ez volt az első próbálkozása az év kenyere címért, de más díjakat is bezsebelt már a mostani nyertes.
– Ezt a kenyeret még az év elején készítettük el, majd volt egy verseny nemzetközi kenyérverseny Aradon, és ott el is hozta az első helyet a nemzetközi kategóriában – mesélte a kenyér történetét Takó Zoltán a Pedro pékség termelésirányítás vezetője. – Ezután elkezdtük a vásárlóknak is gyártani, és mivel nagyon közkedvelt volt, ezért gondoltuk, hogy esélyes lehet a Magyarország kenyere díjra is. Két hónap munkája volt mire megkapta azokat a tulajdonságokat, amivel most a legfinomabb lett – mondta Takó, majd hozzátette, hogy jövére is biztosan neveznek majd a versenyre valami különlegességgel. A Pedro pékségnek nem ez volt az egylet aranyérte amit elhozott a versenyen. A legjobb innováció kategóriában is szépen szerepeltek, ott a Királybúzás kenyerük lett a befutó.
Szerencse Tarsoly âï¸Szent István-napi kenyér Ország Kenyere 2019 ððºððºð¥ðVadkovász ð¾Durumliszt ð¾Kézműves...
Posted by Pedró Pékség Hivatalos oldala on Sunday, August 4, 2019
Ezeket a kenyereket egyébként még az Államalapítás ünnepe előtt meg lehet majd kóstolni a Várkert Bazárban augusztus 18. és 20. között. A kenyerek mellett itt mutatják be elsőként a nagyközönségnek az Ország Tortátit is. Ahogy azt a Bors korábban megírta 2019-ben a Boldogasszony csipkéjét szavazták meg a legjobban, a cukormentesek közül pedig a Kicsi Gesztenye állt fel a dobogóra. A döntőbe jutóknak a zsűri szeme láttára kellett elkészítenie a tortákat, majd közülök választották ki a nyerteseket. A most még titkos receptet az ünnep után nyilvánosságra hozzák, így az ország szinte bármely pontján elkészíthetik a cukrászok a finom desszerteket.