Aktuális

Jó fogásként hirdetik a rémségek tanyáját

B. B.

Létrehozva: 2019.08.15.

Milliomos lehet a rácsok mögött az az osztrák sorozatgyilkos, aki a magyar N. Zsuzsannával is végzett brutális módon. Az áldozat édesanyja ugyanakkor még nem kapta meg azt a jóval szerényebb kártérítési összeget, amit a bíróság megítélt neki.

Az életfogytiglanra ítélt gyilkos, a 64 éves Alfred U. a börtönből bízott meg egy ingatlanost, hogy adja el a horrortanyaként elhíresült Fertő tavi kunyhóját – adta hírül a Heute című osztrák napilap. Az ingatlanos, persze, mindent megtesz, hogy értékesítse a 35 négyzetméteres horgászházat, fényezi is a hirdetésben rendesen, kiemelve, hogy ritka jó áron lehet hozzájutni.

Dicséri a romantikus környezetet, és hogy két percre van a Katamarán nevű étterem. A csónakgarázzsal rendelkező kunyhóban van főzőfülke, étkezőtér, két fekhely, víz, villany, és rá van kötve a szennyvízhálózatra is. Mi több, a 120 ezer eurós, azaz mintegy 36 millió forintos vételárban a csónak is benne van. Arról, persze, mélyen hallgat, hogy kié volt az ingatlan, milyen borzalmak színhelye volt, és hogy a tulaj azzal a csónakkal vitte a hullámsírba a magyar N. Zsuzsanna torzóját is, miután bécsi lakásában feldarabolta a holttestét. Ha elkél a ház, a férfi, aki már sosem hagyhatja el a börtönt, pénzes lesz. Nem kizárt, hogy a leggazdagabb életfogytiglanosként tengetheti majd az életét a bv-intézetben. De legalább lesz miből kifizetni az áldozat édesanyjának, Zsuzsannának járó, szerény 1500 eurós – szűk félmillió forintos – kártérítést, amit a bíróság ítélt meg, és amiből az asszony még egy petákot sem látott. 

Pszichiátrián kezelték

Két éve találták meg a Fertő tóban a magyar N. Zsuzsanna maradványait. A Bécsben élő nőt Alfred U. megölte, feldarabolta, a torzóját a kunyhójánál a tóba dobta, testrészei egy részét pedig fagyasztójába tette. Elmondása szerint azért, hogy később gulyást főzzön belőle. Kiderült: korábban fél életét már börtönben töltötte nők ellen elkövetett brutális támadás, nemi erőszak miatt, ennek ellenére mégis kiengedték a pszichiátriáról.

– Elvileg a jogerős ítélet kimondása után kapjuk meg – mondta a Borsnak Zsuzsanna. Arra azonban még talán hónapokat is várni kell, az asszony most a magyar fordítást várja a periratokról.

A Bécsben elítélt Alfred U. egyébként egy kérvényt is benyújtott, hogy helyezzék át az alsó-ausztriai Stein börtönébe. Azt reméli, hogy – mint fogalmazott – ott újra ember lehet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek