Aktuális

Kedvelik a bacik a friss ételeket

Bors

Létrehozva: 2019.08.16.

A húsokat 5 Celsius-fokon tároljuk, a zöldségeknek ennél magasabb hőmérséklet az előnyösebb.

Forrás: istock

Nyáron fokozottan törekedni kell a higiénés konyhai alapszabályok betartására – figyelmeztet a NÉBIH a felhívásában. Mindig ellenőrizzék a csomagoláson a minőség-megőrzési vagy fogyaszthatósági idejét, és a tároláshoz javasolt körülményeket. Hűtendő terméket csak akkor vásároljanak, ha azt tényleg hűtőtérben tárolják. A hűtés akkor hatásos, ha a húsokat, tejet öt fok alatt tárolják, míg a zöldségek, gyümölcsök számára ennél magasabb, 10–15 fok előnyösebb.

A nyers, darált húst még aznap készítsék el, mivel minél tovább tárolják, annál veszélyesebb lehet. A gyümölcsöket és zöldségeket két percig tiszta vízben kell áztatni, aztán szűrőedényben erős vízsugárral átmosni. Az ételeket, főleg, ha húst, tojást tartalmaznak, mindig jól süssék-főzzék át, nem elég csak megmelegíteni az ételt, azok forrósítása szükséges.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek