Aktuális

Keszthelytől Siófokig bírta egyhuzamban gördeszkán Attila

Zs.V. 

Létrehozva: 2019.08.03.

Huszonhat órán át gördeszkázott az 51 éves Bognár Attila. Célját, a Balaton-kör teljesítését két nap alatt nem sikerült elérnie. A szimpatikus sportember azonban – ahogy manapság mondani szokás – a kudarcba sem szégyell beleállni.

Bognár Attila úgy döntött: megpróbálja két nap alatt körbegurulni a Balatont egy longboarddal. Ez hasonló a gördeszkához, de hosszabb és nagyobbak a kerekei, így hosszú távokra valamelyest kényelmesebb. Az elszántság megvolt benne, hogy 48 óra alatt megtegye a magyar tenger körüli, 204 kilométeres biciklikört, ám a teste egyszerűen feladta. 

– Hétfőn hajnali 4 órakor indultam Keszthelyről, és oda is érkeztem volna vissza, de nem jött össze – ismerte el letörve Attila. – 120-130 kilométer környékén, Siófokon ért véget a menet. Elfáradtam, nem bírtam to­vább, pedig a kísérőm megpróbált még lelket önteni belém, de nem ment. Szerdán még mindig nem volt olyan testrészem, ami ne fájt volna – mesélte az 51 éves férfi, aki huszonhat órán keresztül volt úton, időnként bő tízperces pihenőket engedélyezve magának. Állítása szerint a gyaloglás vette ki belőle a legtöbb erőt.

– Az emelkedők nem könnyűek, ott sajnos nem tudok felmenni a longboarddal. Ilyen helyeken fel kellett sétálni, és ez rengeteg erőt kivesz az emberből – magyarázta Attila, aki csupán öt éve állt először a deszkán. A fia vett egyet magának, és megtetszett neki is. Amikor ideje engedi, szívesen gurulgat vele akár 20-30 kilométert is, így a Balaton remek kihívás neki. 

– Többször is nekivágtam már a magyar tenger megkerülésének. Volt, hogy a cipőm és a zoknim miatt kellett feladni, mert nem volt megfelelő. Egyszer sikerült teljesen körbemennem, az kicsivel több mint három nap volt, de ott pihentem közben. Innen jött az ötlet, hogy ezt két nap alatt is meg lehetne csinálni – mondta Attila, hozzátéve: ha egyszer valamit a fejébe vett, akkor azt véghez akarja vinni. Egyelőre pihenőre ítélte magát, és a regenerációra koncentrál, de próbálkozik még, amihez bárki csatlakozhat kísérőként, akár szakaszokra is.

Vaddisznó jött szembe

Tavaly, amikor éjszaka is úton volt, találkozott egy vaddisznóval. Emellett az esésekkel is számolni kell, mivel a gördeszkának elég egy kisebb kavics, hogy megakadjon a kerék, az ember pedig repül. Ez főleg éjszaka veszélyes, amikor rosszabbak a látási viszonyok, ezért mindenképpen szükséges a fejlámpa.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek