Aktuális

Bajnokok Ligája - Icardira hárul a főszerep

K. D.

Létrehozva: 2019.09.18.

Nagy feladat hárulhat Mauro Icardira, a PSG csatárára a szerda esti Real Madrid elleni BL-csoportmeccsen.

Forrás: AFP

A 26 éves balhés argentin támadó kölcsönbe érkezett a párizsiakhoz, miután nem volt maradása az Internél. Most mégis rögtön kulcsszerep várhat rá, mert a félelmetes támadótrió, Neymar, Kylian Mbappé és Edinson Cavani nem áll Thomas Tuchel vezetőedző rendelkezésére. Előbbi eltiltását tölti – amit három meccsről kettőre csökkentettek –, míg utóbbi kettő sérüléséből lábadozik. 

Bár Icardi 219 meccsen 124 gólt szerzett az Inter színeiben, mégis meg akartak szabadulni tőle, mert magatartásával bomlasztotta a közösséget. A legutóbbi idényben például már annyira elfogyott körülötte a levegő, hogy a csapatkapitányi karszalagjától is megfosztották.

Ezt leginkább feleségének, egyben menedzserének, Wanda Narának köszönheti, aki egy tévéműsorban öltözői titkokat árult el a csapat horvát játékosairól, majd kritizálta Luciano Spalletti edzőt, aki a férje helyett a dél-szlávok mellett állt ki.

Icardi átigazolása sem zajlott zökkenőmentesen. Egész nyáron azon ügyködött, hogy a rivális Juventushoz szerződjön, emiatt az új tréner, Antonio Conte kitiltotta az edzésekről, ő pedig válaszul 1,5 millió euróra (480 millió Ft) perelte a klubot. 

Most azonban egycsapásra újra közönségkedvencé válhat az argentin, ha vezérletével a PSG megveri a Realt. Erre van is sansza a franciáknak, hiszen a madridiak is tartalékosan várják a meccset. Sérülés miatt nem léphet pályára Marcelo, Luka Modric, Isco, Federico Valverde, és Marco Asensio sem. Ugyanakkor Karim Benzema csúcsformában van: a legutóbbi 14 bajnokiján 14 gólt szerzett.

A program

Brugge–Galatasaray 18.55
(Tv: Spíler1)
Olympiakosz–Tottenham 18.55
(Tv: Spíler2)
Bayern München–C. zvezda 21.00
(Tv: Spíler1)
Dinamo Zagreb–Atalanta 21.00
Sahtar Donyeck–Man. City 21.00
Leverkusen–Lok. Moszkva 21.00
Atlético Madrid–Juventus 21.00
(Tv: M4 Sport)
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek