Aktuális

Gasztro Magazin: Bogyószezon

Bors

Létrehozva: 2019.09.17.

Az őszi bogyós gyümölcsök – például az áfonya vagy a fekete szeder – igazi vitaminbombák, és süteményekben is rendkívül ízletesek. Érdemes a téli hónapokra dzsemet is készíteni belőlük!

Áfonyadzsem
1 kg    50 perc  ✦✧✧

Hozzávalók:
• 1 kg áfonya
• 3 dl víz
• 300 g cukor
• 1 ek. pektin

100 g tápanyagtartalma:
213,3 kcal; 0,6 g fehérje; 0 g zsír; 50,5 g szénhidrát

Dietetikus tanácsa: cukorbetegek és fogyókúrázók xilitet  ⁄ eritritet ⁄ steviát használjanak.

Gasztro magazin kéthetente kedden a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:
1. Az áfonyát megmossuk és leszemezzük, majd a vizet aláöntve főzzük, míg a szemek megpuhulnak és szétnyílnak.
2. Finom lyukú szűrőn átpasszírozzuk, belekeverjük a cukrot és tovább főzzük. Felforraljuk, majd kis lángon még 10 percig bugyogtatjuk.
3. Belekeverjük a pektint és néhány perc főzés után sterilizált üvegekbe töltjük, lezárjuk és szárazdunsztban kihűtjük.

További receptekért keresse a Gasztro magazint!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek