Aktuális

Hidegen tisztítsa főzés után a serpenyőt!

Címkék
mosogatás

Bors

Létrehozva: 2019.09.20.

Forrás: iStock

Önnél is bevett szokás, hogy a használat után szinte rögtön beáztatja, vagy el is mossa a serpenyőjét? Lehet, hogy így kevesebbet kell vesződni a tisztítással, de a serpenyő élettartamát is megrövidíti. Ha még meleg, vagy egyenesen forró a serpenyő és úgy mossa el, akkor megsérülhet a zománc, emiatt később biztosan le fog égni benne az étel. Legjobb, ha megvárja, míg teljesen kihűl és csak utána kezdi el megtisztítani. Áztatáskor tegyen a vízbe sót, vagy szódabikarbónát és hagyja így pár órán keresztül. Ezzel a trükkel sokkal könnyebben kijönnek majd a szennyeződések és a zománc sem sérül majd. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek