Aktuális

Orbán Viktor: Erőteljes demográfiai politikát kell folytatni

Bors

Létrehozva: 2019.09.05.

Forrás: MTI

A III. Budapesti Demográfiai Csúcsra magas rangú politikusok érkeztek, az ő jelenlétük pedig arra utal, hogy egyfajta családpárti szövetség alakul a világban. A Várkert Bazárban tartott rendezvényen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta, régen egy ilyen konferencia meglepetést keltett volna, de

nagy változások történtek. 

A politikának egy ilyen érzékeny kérdésben, mint a demográfia, lépnie kell, éppen ezért döntött úgy a magyar kormány, hogy erőteljes demográfiai politikát kell folytatnia.

- Mi a hagyományos családmodellt védjük, és nemzeti keretekben gondolkozunk. Ha nincsenek családok, akkor egy nemzeti közösség el tud tűnni - mondta a kormányfő. - Egy nemzet eltűnésével egy

pótolhatatlan dolog tűnik el

a világból - mondta Orbán Viktor. 

- Akkor győztünk, ha olyan családtámogatási rendszert tudunk felépíteni, hogy a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon élnek, mint azok, akik nem vállalnak gyermeket - mondta el Orbán Viktor.

- Ezt a pontot keressük, és itt fog átbilleni a magyar családtámogatási rendszer - tette hozzá. - Persze nem lehet tudni, hogy most sikeresek leszünk-e, de meg kell próbálni - hangsúlyozta a kormányfő.

(Origo)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek