Magyarországon is divatba jöttek az egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek. Gyakran az utcán fogyasztjuk például a hamburgert vagy a gyrost. Hasonló fogásokkal otthon is bátran próbálkozhatunk.
Csirkekebab tzatzikivel
HOZZÁVALÓK 6 személyre
Kebab:
150 ml tej
1 tk só
1 ek őrölt pirospaprika
1/2 tk őrölt bors
1 tk morzsolt oregánó
1 tk fokhagymapor
800 g csirkemellfilé
olaj a sütéshez
Tzatziki:
400 g natúr joghurt
2 db kígyóuborka
4 ek olívaolaj
1 db citrom
só
őrölt bors
1/2 csokor menta
Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
Keverjük el a tejben a sót, a pirospaprikát, a borsot, az oregánót és a fokhagymaport. Forgassuk az így kapott pácba a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és lefedve rakjuk a hűtőbe 3-4 órára.
A húskockákat húzzuk fel vízbe áztatott fanyársakra. Forrósítsunk fel egy kevés olajat, és süssük meg rajta a nyársak minden oldalát 3-4 perc alatt.
A tzatzikihez keverjük össze a natúr joghurtot meghámozott, finomra reszelt uborkával, az olívaolajjal, a megmosott, szárazra törölt citrom kifacsart levével, egy kevés sóval és borssal, továbbá a leöblített, felaprított mentával. Tálalásig tegyük be a salátát a hűtőbe. A mentával megszórt tzatzikivel és friss pitával tálaljuk a csirkenyársakat.
35 perc + pácolás + hűtés
További receptekért keresse a Mindmegette magazint!