Forrás: Pixabay
Csak kapkodjuk a fejünket, olyan forradalmi újítások vannak a mesterséges húsok piacán. A műhúsos hamburger már Magyarországon is kapható - a Bors csapata is letesztelte -, és lassan már a nyomtatott ételek is elérhető közelségbe kerülnek. Egy kaliforniai cég azonban még merészebb lépésre szánta el magát: levegőből fog műhúst készíteni.
Az Air Protein egész pontosan a széndioxidot kívánja proteinné alakítani - nagyjából ugyanúgy, ahogy azt a növények is teszik. Az eljárást egyébként még a NASA dolgozta ki a hatvanas években az űrhajósok táplálására, a kaliforniai vállalat azonban azt állítja: olyannyira tökéletesítették a folyamatot, hogy az hónapok helyett már csak órákat vesz igénybe - írja az Oddity Central.
A vállalat vezetője, Lisa Dyson szerint egyébként azt követően, hogy a növényi alapú műhúsokat egyre nagyobb körben ismerik és fogadják el, egyértelműen a széndioxid-alapú táplálkozásé a jövő. Mindez - mondanunk sem kell - fenntarthatósági szempontból is nagy lépést jelentene.