Aktuális

Eltüntették a jelenkort a Bátrak földjéről

Fái

Létrehozva: 2019.12.30.

Forrás: Hatlaczki Balázs

Bátrak földje címmel indul január 1-jén a magyar televíziózásban egyedülálló napi kosztümös sorozat. A romantikus történet a kiegyezés küszöbén, 1865 áprilisában kezdődik, akkor, amikor kiadják Deák Ferenc húsvéti levelét.

– Lehet belőle tanulni, felkelti az érdeklődést a kor iránt – szögezi le a sorozat show-runnere, Kalamár Tamás. – Ez az egyik pozitívuma, a másik, hogy rendkívül szórakoztató. Valóban, a magyar televíziózásban sosem volt még kosztümös napi sorozat.

Kíváncsiak voltunk, milyen ne­hézségekkel kellett megküzdeniük a forgatás alatt.

– Minden nehéz volt, de a legnehezebb eltüntetni a jelenkort – árulja el Kalamár. – Heti ötórányi anyagot kellett produkálni, ötször annyit, mint egy heti sorozatnak. Minden külső felvétel redeti helyszínen készült, a Szentendrei Skanzenben és a Nagytétényi Kastélymúzeumban forgott, nem stúdió­ban. Mindenütt segítettek, hogy amennyire lehet, korhű legyen a produkció. A korabeli ruhákban megjelenő színészeket mindenki imádta. Büszkék vagyunk az eredmény  minőségére: a mi kis hazánk is tud olyat produkálni, amilyet a külföldi nagy produkciós cégek.

Az egyik főszereplőt, a 21 éves Rokoczay Annát a meseszép, te­hetséges Szász Júlia alakítja, aki kimondottan élvezte, hogy korabeli jelmezekben, kastélyban forgathatott.

– Hozzám közel áll ez a világ, tetszett a közeg, szerettem na­gyon – mondja lelkesen Júlia. – Mindig is szerettem romantikus történeteket olvasni, különösen ebből a korból. Vágytam arra, hogy egyszer ebben a történelmi időszakban játszódó filmben szerepelhessek. Az RTL Klub sorozatának beharangozójában látni, hogy amikor felrobban egy híd, Annát leveti a ló, a folyóba zuhan. De addig úgy ült rajta, mintha oda született volna.

– Holott előtte soha éle­tem­ben nem ültem lovon, csak pónin négyévesen – kacagja el magát Júlia. – Azt mondták, nem baj, hiszen úgyis kaszkadőr végzi a feladat nagy részét. Csak ülnöm kellett rajta, pedig olthatatlan vágy él bennem, hogy megtanuljak lovagolni. Csodálatos állatok, nagy szeretettel, természetességgel tudtam együtt dolgozni velük, nem volt bennem félelem.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek