Aktuális

Ezek a világ legdrágább autói

Címkék
drágaautó

Bors

Létrehozva: 2019.12.29.

Az autó sokunk számára csupán közlekedési eszköz, vannak azonban olyan modellek, amelyek igazi műalkotások. Ez utóbbiakat csillagászati árakon kínálják, ezért szinte csak gazdag gyűjtőknek készülnek. A korlátozott példányszámban készülő modellek mégis sokszor már a megjelenésük előtt elkelnek. A listánkban szereplő legtöbb autó is ilyen. Rangsorolni sem volt egyszerű a csodakocsikat, mivel a gyártók gyakran titokban tartják az árukat, és csak a potenciális ügy­feleknek árulják el.

1. Bugatti La Voiture Noire (3,87 milliárd Ft)

A Jean Bugatti Type 57 SC Atlantic modelljének modern értelmezése szerint a fekete autó ugyanazt a 8,0 literes turbó W16 motort használja, mint a Chiron. 1479 lóerő és 1600 Newtonméter nyomaték áll a sofőr rendelkezésére. Mindegyik alkotóelem kézműves és a szénszálas bevonat intenzív fekete fényt  ad, amelyet csak egy rendkívül finom szálszerkezet szakít meg.

2. Rolls-Royce Sweptail (3,85 milliárd Ft)

A Rolls-Royce egyedülálló kupéjával újraírta az árlistát, hiszen tulajdonosa hatalmas összeget fizetett ki az autóért. A gyártónak öt évébe telt, amíg eljuttatta ezt az egyedi tervezésű csodát a hűséges vevőhöz.

3. Mercedes-Maybach Exelero (2,427 milliárd Ft)

Egyedülálló példány ez a hatalmas limuzin komfort kupé, amely egy valóban egyedi termék. A Mercedes soha nem akarta forgalomba hozni, ami tovább magyarázza árát és az okokat, amelyek miatt ez a modell annyira áhított. A rapper Birdman vásárolta meg 2011-ben nyolcmillió dollárért.

4. Koenigsegg CCXR Trevita (1,462 milliárd Ft)

A gyémántokkal bevont, 4,3 millió euró értékű CCXR Trevita a Koenigsegg márka legdrágább darabja. Az exkluzív Diamond Weave külső felülettel – többnyire gyémántokkal borított szénszállal – rendelkező autót egy 4,8 literes, két turbófeltöltésű V8 motor hajtja, amely 1004 lóerőt teljesít. Mindössze három darab készült belőle.

5. Lamborghini Veneno (1,366 milliárd Ft)

A Lamborghini 2014 és 2015 között mindössze 14 példányt készített a Veneno Aventadorból. Mindegyik közel négymillió euróba került, a választott lehetőségektől füg­gően. Az Aventador 6,5 literes V12 motorját spékelte tovább, amely 740 lóerőt termel ebben a modellben, és lehetővé teszi, hogy százra mindössze 2,9 másodperc alatt gyorsuljon. A mai napig ez a legdrágább új Lamborghini, amelyet valaha építettek.

6. W Motors Lykan Hypersport (1,033 milliárd Ft)

2013-ban a dubaji székhelyű W Motors meglepte a világot Lykan Hypersport szuperautójával. A titán LED-fényszórókkal – amelyek 420 db 15 karátnyi gyémántot tartalmaznak –, és a holografikus kijelzővel a középső konzolban, nem volt meglepő, hogy felkerül a minden idők legdrágább autóinak listájára. 750 lóerős és 1000 Nm Por­sche-motorral rendelkezik. 100 km/órára 2,8 másodperc alatt gyorsul, maximális sebessége pedig eléri a 390 km/órás értéket.

7. Bugatti Veyron Vivere by Mansory (1,033 milliárd Ft)

Ez a Veyron kissé különleges, mert technikailag nem a Bugatti készítette, hanem a Mansory építette. A társaság mindössze két darabot épített belőle, amelyek gyönyörűséges külsejét szénszálakkal borította, utasterében pedig a fekete-fehér bőr és karbon játszik főszerepet, na és természetesen egy 1200 lóerős Veyron motor a motorháztető alatt. A maximális sebesség 404 km/óra.

8. Bugatti Chiron Sport (1,003 milliárd Ft)

Tavaly a genfi autókiállításon bemutatott Chiron Sport mechanikusan megegyezik a szokásos Chironnal, ugyanazzal W16 motorral, négy turbófeltöltővel, 1447 lóerővel (1103 kW) rendelkezik, de 18 kilóval könnyebb a szénszálas karosszériája. A megnövekedett dinamika és a csökkentett súly miatt ez a modell a versenypályán érzi igazán otthon magát.

9. Aston Martin Valkyrie (972 millió Ft)

A Valkyrie az Aston és a Red Bull Racing közös projektje. Évek óta dolgoznak együtt a hibriden, amivel a márka beszállna végre a csúcs sportautós ligába. A formatervet ehhez a Red Bull tervező zsenije, Adrian Newey rajzolta, de erőben sem áll rosszul: a Cosworth 6,5 literes, V12-es szívómotorja és egy, a Rimac segítségével fejlesztett villanymotor kerül bele. Összteljesítménye 1160 lóerő. Várhatóan 150 darab készül el.

10. Ferrari Sergio Pininfarina (911 millió Ft)

A lista egyik legszebb autója a Ferrari Sergio Pininfarina, amiből az olasz gyártó csak hat darabot készített 2015-ben a kiválasztott ügyfeleknek. A 458-as modell alapján 562 ló­erőt (419 kilowatt) termel 4,5 literes V8 motorral. Különlegessége, hogy nincs szélvédője. Az autó 3,4 másodpercen belül gyorsul százra, és eléri a közel 320 km/órás sebességet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek