Aktuális

Szürke karácsony – Idén már ne várjunk havat!

R. K.

Létrehozva: 2019.12.17.

Forrás: Végh István

Aki fehér karácsonyról álmodott, annak idén óriásit kell csalódnia. Úgy fest, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, idén sem öltözik fehérbe a táj, sőt az időjósok biztosak benne: még szilveszterkor sem lesz havazás. Kora őszi időre számíthatunk. Bár gyenge fagy például ma is lehet, napközben 20 fokos meleg várható.

A Borsnak Németh Lajos meteorológus elmondta: hónak nyoma sincs az előrejelzésekben.

– Lélekben fel kell készülnünk rá, hogy idén sem lesz fehér karácsony, ahogy az elmúlt években sem. Még sokkolóbb előrejelzés, hogy ez vélhetően a jövőben is így lesz, évről évre – közli a Borssal a lesújtó hírt Németh Lajos. – Mi tagadás, ez nyilván sokat elvesz a karácsonyi hangulatból. A hőmérséklet valahol a plusz 5-8 fok körül alakul majd, de napsütéses részeken bőven 10 fok is fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála – mondja az időjós, hozzátéve, hogy a kora őszies idő sajnos az év hátralévő részében is meg fog maradni – párával, köddel, nyirkosan, esősen.

– Szilveszterkor sem változik majd a helyzet: az újévre fordulva enyhe lesz az idő, fagyni is alig-alig fog valahol. Sajnos ez az enyhe idő jelenleg egész Nyugat- és Közép-Európára jellemző – meséli Németh Lajos.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek