Aktuális

Vaskacatokból hegeszt mini csodákat Tamás

Címkék
hegesztés

BoBe

Létrehozva: 2019.12.13.

Jóbarátját is megalkotta a mezőzombori művész, aki használt bicikliláncokból, drótokból és egyéb hulladékokból alkotja szobrait. Telenkó Tamás csakis a barátainak ajándékoz belőle, pénzt senkitől sem fogad el.

Egy kis műhelyben készülnek a csodák egy kis borsodi községben, Mezőzomboron. Telenkó Tamás bármit képes megalkotni, csak legyen hozzá elegendő kacat.

– Fodrásznak tanultam eredetileg, de elsodort az élet és kisgépszerelő lettem. A munkahelyemen és itthon, a műhelyemben is folyamatosan felhalmozódnak a hulladékok. Egyszer bekattant nálam valami, összeszedegettem a nem használt alapanyagokat és megalkottam az első szobromat, egy kis robotot – emlékszik vissza a Borsnak Tamás, akinek műhelyében mára tornyokban állnak az összehegesztett remekművek.

Megtalálható nála víziló, béka, te­leszkóp, különféle madarak, sőt egy komplett zenekar mini dobossal és gitárosokkal, egy púpos hátú mérges macska is. Talán a legemlékezetesebb alkotása a legjobb barátját ábrázolja, aki egy motorbaleset miatt elveszítette mindkét lábát. A felépülési időszak csak még szorosabbra fűzte barátságukat, ezért egyik nap Tamás leült és megalkotta cimboráját egy kerekes járművön ülve. Mégsem erre az alkotására a legbüszkébb, kérdésünkre kettőt emelt ki a többi közül. 

– Amire tényleg büszke vagyok, az a vadászles, mert rengeteg különféle anyagból raktam össze. Öt órán keresztül készítettem, de az egyik legjobb és legnehezebb szobrom. A másik, amit nagyon kedvelek, a kobra, bárki, aki belép hozzám, rögtön észreveszi és megdicséri – meséli a hobbyművész, akinek kikapcsolódást jelent az alkotás. Bár művei nem eladók, bárki megtekintheti őket hamarosan egy kiállításon.

– Ha minden tervem úgy alakul, ahogyan szeretném, jövő év elejétől lesz egy állandó tárlatom itt, Mezőzomboron. Hatalmas megtiszteltetés számomra ez, igyekszem folyamatosan bővíteni majd a kiállításomat újabbnál újabb darabokkal – mondja az alkotó.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek