Aktuális

Acai bogyó – a téli immunerősítő

Bors

Létrehozva: 2020.01.26.

A dél-amerikai esőerdőkben élő acai pálma gyümölcse leginkább a szőlőre hasonlít. Húsa és héja tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal, rostokkal és egészséges zsírokkal.

Gyógyhatásai: kiváló antioxidáns-forrás, növeli az erőnlétet, erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a stressz okozta nyomástól. Se­gíti a fogyást, magas rosttartalma javítja az anyagcserét, méregteleníti a szervezetet. Alacsony a cukortartalma és a glikémiás indexe, de kiválóan laktat. Omega–3 zsírsava javítja a keringést, védi a szívet, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét, jó hatással van a koleszterin- és a vércukorszintre. Javítja a memóriát és az agyi funkciókat. Gyulladáscsökkentő hatása segíti a krónikus betegségek leküzdését, amelyeket gyulladás okoz.

Tipp: sportolás előtt is ajánlott acait rágcsálni, inni, mert energiát ad. Rendszeres fogyasztása jót tesz a csontoknak, segíti az idegrendszer egészséges mű­ködését és a nyugodt alvást. Védi a bőr egészségét, öregedésgátló és sejtregeneráló, megelőzheti a pattanások, mitesszerek kialakulását. Az egyik legjobb afrodiziá­kum, jó hatással van a közérzetre, valamint a szexuális teljesítményre is.

Bármilyen napszakban fo­gyaszthatjuk, de leginkább reg­gel javasolt, mert a napi vitamin- és tápanyagszükséglet nagy részét fedezi. Kapható fagyasztva, aszalt, porított és ital formában. Tehetjük süteményekbe, zabkásába, gyümölcssalátába. Smoothie-k, turmixok gyümölcslevesek alapanyaga is lehet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek