Aktuális

Ezzel a menüvel garantáltan feldobja a vasárnapi asztalt

Bors

Létrehozva: 2020.01.26.

Ebben a menüben minden megtalálható, amire a hidegben szükségünk van: élénk színek, tartalmas főfogás egy kis mediterrán kitekintéssel a húsmentesen étkezőknek, és fantasztikus édességek.

Leves

Céklaleves

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézség: * *

Hozzávalók (4 adag): 50 dkg cékla * 1 lilahagyma * 1,5 l zöldség alaplé * 20 dkg görög joghurt * 10 dkg barna kenyér * 2 ek olaj * 1 tk só * 1 kk kakukkfű * ½ kk őrölt kömény

Elkészítés: A céklát és a lilahagymát meghámozzuk, feldaraboljuk, és kevés sóval a zöldséglevesben puhára főzzük, majd pürésítjük. Kakukkfűvel és köménnyel ízesítjük. A kenyeret kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A tálalásnál kínáljuk a leveshez a görög joghurttal együtt.

Főétel

Sertéstarja tepsis burgonyával

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézség: * * 

Hozzávalók (4 adag): 4 nagy szelet sertéstarja

A fűszersóhoz: 1 tk só * 1 tk pirospaprika * 2 gerezd zúzott fokhagyma * 1 kk őrölt kömény * 1 kk őrölt bors * 1 ek mustár

A körethez: 80 dkg krumpli * 2 ek mangalicazsír * 1 tk só * 1 tk durvára őrölt fekete bors

Elkészítés: A fűszersó hozzávalóit összekeverjük, mindkét oldalon átkenjük vele a hússzeleteket, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt fél órával egy serpenyőben kevés zsiradékon mindkét oldalon pirosra sütjük őket. 

A krumplit megmossuk, leszárítjuk, majd héjastul gerezdekre vágjuk. Kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk, megsózzuk, borsozzuk, és 170 fokra előmelegített sütőben sütjük lefedve 15 percig, majd rázogatva, többször átforgatva további 20 percig.

Együtt tálaljuk, egy kis savanyúságot kínálhatunk hozzá.

Vegetáriánus megoldás

Kagylótészta mediterrán töltelékkel

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézség: * * 

Hozzávalók (4 adag): 40 dkg óriás kagylótészta * 1 kis padlizsán * 10 dkg fetasajt * 1 l paradicsomlé * 1 gerezd fokhagyma * 1 tk só * 1 kk őrölt bors  * 1 kk bazsalikom * 4 ek olaj

Elkészítés: Az olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott padlizsánt, melyet zúzott fokhagymával, őrölt borssal és bazsalikommal ízesítünk. A kagylótésztát egy hőálló tálba sorakoztatjuk, és belekanalazzuk a padlizsános ragut. A paradicsomlében elkeverjük a sót, és a tésztára öntjük. 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt készül el. A tálaláskor fetasajtot morzsolunk a tetejére.

Desszert

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézség: * *

Hozzávalók (12 szelet):

A tésztához: 30 dkg reszelt cukkini * 15 dkg liszt * 5 dkg kakaópor * 20 dkg nádcukor * 10 dkg étcsokoládé reszelve * 7 dkg vágott dió * 15 dkg vaj * 4 tojás * 1 kk só * 2 tk sütőpor * 5 ek olívaolaj * 1 narancs héja és leve

A tetejére: 15 dkg étcsokoládé * 5 dkg vaj

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük, és egy kiolajozott, hosszúkás sütőformába töltjük. 160 fokra előmelegített sütőben 70 percig sütjük, majd rácson kihűtjük. Közben felolvasztjuk az étcsokoládét és hozzákeverjük a vajat. A mázat a kihűlt tészta tetejére simítjuk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek