Aktuális

Letartóztatták az idős vámosmikolai asszony feltételezett gyilkosait

Címkék
gyilkosság

Bors

Létrehozva: 2020.01.10.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte egy hónapra annak a 33 éves nőnek és 20 éves férfinak letartóztatását, akik a gyanú szerint meggyilkolták a 77 éves asszonyt.

Mint ahogyan arról a bors korábban beszámolt: megöltek, majd elástak egy idős nőt Vámosmikolán.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a férfinak és nőnek a letartóztatását, akiket aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

L.H. és D. J. gyanúsítottak élettársi kapcsolatban éltek Vámosmikolán.

Őket többször segítette kisebb dolgokkal a közelükben lakó, 77 éves, egyedül élő sértett.


Miután L. H. gyanúsított 2020. január 6-án bement a sértett házába, és ellopta a sértett pénztárcáját, valamint a hűtőjében tárolt élelmiszerét, az idős asszony közölte vele, ha nem adja azokat vissza neki, akkor feljelenti.

Mivel a gyanúsítottak ellen már volt folyamatban büntetőeljárás lopás miatt, tartottak a feljelentéstől, ezért elhatározták, hogy megölik az idős nőt.

D. J. 2020. január 7-én dél körül áthívta a sértettet a vámosmikolai házukba azzal, hogy megtalálták az ellopott pénztárcát. Amikor a nő átment hozzájuk bántalmazták, illetve késsel is több alkalommal megsebezték. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen elhunyt. A gyanúsítottak a sértett holttestét egy zsákba csomagolták és elásták a házuk udvarán. 

A bűncselekmény büntetési tétele – bizonyítottság esetén – életfogytig tartó szabadságvesztés – tudtatta a bíróság.hu

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek